Mangal Yakmanın Püf Noktaları

Mangal Yakmanın Püf Noktaları

“Aman mangaldır, yakıp geçeriz” demekle olmaz, hem sağlık hem de lezzet açısından mangal yakmanın püf noktaları çok önemlidir. 


1) Mangalda da evdeki elektrikli ya da gazlı ocaklarımızda da etimizi pişiren dökümdür. Dolayısıyla mangallarımızda tel ince ızgara değil, döküm ızgara kullanılmalıdır.

2) Mangala en uygun yakıcı ürün; meşe odun kömürüdür. Çünkü meşe odun kömürü hem enerjisi hem de verdiği aroma ile etlerinize ayrı bir lezzet katacaktır.

3) Mangal yaparken odun kömürlerinizin tam olarak yandığından emin olmanız gerekir. Tüm kömürler gri kül rengini alana kadar beklemelisiniz. Aksi takdirde karbonmonoksit salınımı olur ve bu durum sağlık açısından oldukça zararlıdır.

4) Nasıl ki ocakta et pişirirken ocağımızın ateşini kısıp-açan bir düğmemiz varsa mangalda bu düğme kullanacağımız küldür. Mangaldaki kömürümüzün üstünü kül ile örteriz ve gerek duyduğumuzda maşa ile karıştırarak ısının tekrar yükselmesini sağlarız. Aynı zamanda bu, kömürümüzün daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

5) Köfte, hamburger köftesi, sosis gibi kıymadan yapılan ürünleri mangalımızın orta derecedeki bölümünde sık sık çevirerek pişirmemiz gerekir. Steak etlerimizi ise mangalımızın yüksek ısılı bölümünde çok az temas ile suyunu kaçırmadan pişirmeliyiz.

6) Sert demir tel fırça ile mangalımızın döküm ızgarasını mutlaka sık sık temizlemeliyiz. Böylelikle etler daha güzel pişecek ve pişerken lekelerle temas etmeyecektir. 

Etiketler: mangal, et pişime,mangalda et nasıl pişirilir, bbq
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Etin En İyisi, en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek için yasal düzenlemeye uygun çerezler kullanmaktadır.