Şef Sidar Budak’tan 5 Adımda En Lezzetli Dana Kaburga Tarifi

dana kaburga

Merhabalar ben Şef Sidar Budak. Etineniyisi sitesinin siz değerli ziyaretçileri için bugün tarifimiz için doğru et seçimi, doğru baharatlandırma ve doğru pişirme tekniklerini anlatacağım. Bu tarifte evinizde basitçe en lezzetli şekilde Dana Kaburganın (Asadon) nasıl yapılacağını öğrenebileceksiniz. Çok lezzetli ve çok kolay bir tarif olacak.

1) Doğru et seçimi! Öncelikle doğru beslenmiş, sağlıklı hayvanların sağlıklı etlerinden hazırlanmış 6 kemikli bir Dana Kaburga’ya ihtiyacımız var. Doğru et seçiminin önemli noktası şudur: Yağlı bir kaburga lazım ama kalın blok yağların olduğu bir kaburga değil. Etin mermerimsi dokusunun ete yayıldığı ve etin yağının içine doğru nüfuz etttiği bir kaburga.

2) Baharat karışımı! Tarifimizde Kajun baharatı, tatlı toz biber, deniz tuzu ya da kaya tuzu, bilye kekik, tane kişniş, toz kurutulmuş soğan, sarımsak ve esmer şeker kullanacağız. Taze kekik ve biberiye ile tatlandıracağız.

Kajun baharatımı, tatlı toz biberimi, deniz tuzumu döktüm. Bilye kekiği patlata patlata ilave ettim. Tane kişnişlerimi attım. Toz kurutulmuş soğanlarımı ekledim. Kurutulmuş toz sarımsağı da attım. Son olarak esmer şekeri ekliyorum; bu dışında çok güzel bir karamelize sağlayacaktır. Şimdi eklediğimiz baharatları güzelce karıştırıyoruz.

3) Pişirmeye hazırlık! Dana kaburgamızı büyükçe bir yağlı kâğıda alıyoruz. Her zaman yaptığımız gibi önce etimizin dışını bolca yağlıyoruz. Kenarlarını, her yerini yağ ile kaplıyoruz, dışını baharatla güzelce kaplıyoruz. 3 dal biberiyemizi ekleyip, taze kekiklerimden birer parça koparıp, etimizin üstüne atıyoruz ve üç diş Taşköprü sarımsağını üstüne yerleştiriyoruz.

4) Paketleme aşaması! Yağlı kâğıdı güzel ve çok hava almayacak şekilde kapatıyoruz. Eğer yağlı kâğıdınız inceyse iki kat sarmanızı tavsiye ederim. Yağlı kâğıda sardıktan sonra kaburgayı masada açmış olduğum alüminyum folyoya etle temas etmeyecek şekilde yerleştiriyorum ve güzelce sarıyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken iki şey var. Biz bu etimizi yaklaşık olarak 6 saat boyunca pişireceğiz. Eğer kaburgayı dağılmadan çıkartabilirim diyorsanız, kemikleri yukarı bakacak şekilde yerleştirebiliriz. Eğer siz çıkarırken dağıtmaktan korkuyorsanız, kemikleri etin altında kalacak şekilde yerleştirebilirsiniz.

5) Etimizi düşük ısıda uzun süre pişiriyoruz! Bu nedenle pişirmeyi buharla yapmak zorundayız. Bunu sağlamak için pişirdiğiniz kabın içine bir parmak yüksekliğinde su yerleştirmenizi tavsiye ediyorum.

Şimdi geldik pişirme süresi ve ısıyı ayarlamaya:

-Fırınınızı 120 dereceye alın. Yaklaşık olarak 6 saatlik bir sürecimiz var, 2-3 saat sonra tekrardan bir bakın su azalmışsa biraz daha su ilave edin ki içeride buharlaşma devam etsin.  Kaburgayı 6. saatinde çıkartıp açın. Eğer pişmemişse dışı tam kızarmamış olur. Daha güzel kızarmasını istiyorsanız, fırını 180 dereceye alıp, dışına birazcık barbekü sos sürün ve açık şekilde 15 dakika fırınlayın. Muhteşem lezzetteki kaburganız hazır.

Tüm bu işlemleri harfiyen uyguladıktan sonra yumuşacık, mükemmel aromalı kaburgamızı fırından çıkarıp dikkatli bir şekilde açabilirsiniz. Yapımı uzun süren bir yemek ama aslında hazırlaması değil beklemesi uzun sürüyor. Siz de benim gibi sabah hazırlayıp fırına atarsanız öğlen işlerinizi hallettikten sonra çıkartabilirsiniz. İşte Dana Kaburga (Asado) tarifimiz bu şekildeydi. Daha güzel ve farklı tariflerle karşınızda olmak üzere hepinize hoşça kalın diyorum.

Etiketler: yemek pişirme
Ocak 17, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Etin En İyisi, en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek için yasal düzenlemeye uygun çerezler kullanmaktadır.