Etli Pilav Tarifi

Etli Pilav Tarifi

Pilav, et yemeklerinin yanında nasıl lezzetini ikiye katlar, bilirsiniz... Bu tarifte hem et hem de pilav lezzetini kat kat artırıyor, ayrılmaz ikili birlikte müthiş bir lezzet şöleni sunuyor.  Tarifi adım adım uygulayın, enfes etli pilavın tadını çıkarın… 

Malzemeler:

500 gr. Etin En İyisi Dana Orta Yağlı Kuşbaşı
1 Büyük Kuru Soğan
1 Orta Boy Havuç
3 Yemek Kaşığı Saf Tereyağı (Yoksa Normal Tereyağı)
1 Kase Baldo Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1/2 Çay Kaşığı Tarçın
1,5 Kase Sıcak Et Suyu veya Su

 

Öncelikle pirinci duru suyu çıkana dek yıkayıp sıcak suya koyun.

Eti üzerini geçecek kadar suda haşlayın. Üzerinde biriken kefi bir kevgir ile alın. Et yumuşayınca altını kapatın ve eti kevgirle bir kaseye aktarın. Dipte kalan suyu tel süzgeç ile süzün ve pilavınızda kullanmak üzere ayırın.

Kalın tabanlı bir tencereye sadeyağı alıp ısıtın. Yemeklik ince doğranmış soğanı ekleyin. Havucu çok ince olmayacak şekilde jülyen doğrayıp ekleyin ve rengi çıkana kadar soteleyin. Daha sonra tuzunu ve baharatlarını ekleyip iyice karıştırın.

Önce suyunu süzdüğünüz pirinci, sonra eti ekleyip son olarak sıcak et suyunu ekleyin. Dinlendirdiginiz et suyunun dibinde biriken tortulu kısmı kullanmayın.

Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Pirinci yumuşamaması için kontrol edin. Altını kapatarak 15 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş pilavi geniş bir kaşık ile karıştırarak havalandırın. Servis tabağına alın.

Mis gibi Etli Pilavınız hazır, afiyet olsun...

Etiketler: e-ticaret
Nisan 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Etin En İyisi, en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek için yasal düzenlemeye uygun çerezler kullanmaktadır.