Evde T-bone Steak nasıl Pişirilir?

Evde T-Bone steak yapımı

Evinizde T-bone Steak yapmak artık çok kolay. 450-500 gr ağırlığındakı T-bone Steak'i öncelikle oda sıcaklığına gelmesi için pişirmeden 30 dakika önce dışarı çıkarın. 30 dakika sonra elinizle dokunduğunuzda eliniz üşümüyorsa ise tam kıvama gelmiş demektir.  

Öncelikle T-Bone Steak pişirmek için döküm tava şarttır.

Sırayla yapılacak olan adımlar;

  • Döküm tavanızı iyice ısıtarak hazır hale getirin.
  • Oda sıcaklığına gelen etinizin her iki tarafını da ayçiçek veya mısır özu yağı ile iyice yağlayın.
  • Daha sonra etinizi, deniz tuzu ıle iyice tuzlayın. (İsteğe göre tane karabiber de ekleyebilirsiniz.)
  • T-bone Steak'inizi az-orta pişmiş yemenizi tavsiye ediyoruz. Bunun için etinizin, bir tarafını 2 dakika, diğer tarafını da 2 dakika pişirmelisiniz.

Orta, Orta - İyi Pişmiş istiyorsanız;

Eğer etinizi az-orta pişmiş seviyeden farklı bir seviyede yani orta, orta-iyi pişmiş yemek istiyorsanız; 2'şer dakikadan sonra etinizi pişirmeye tavada devam etmemelisiniz. Eğer devam ederseniz, etiniz kuru, susuz ve sert olacaktır.

Etinizi, 2'şer dakika döküm tavada pişirdikten sonra, fırınınızı 100 dereceye ayarlayın ve az-orta seviyede pişirmiş olduğunuz etinizi bir tepsiye koyup, üzerine ufak bir parça tereyağ (sarmısaklı tereyağ da koyabilirsiniz) koyarak 10-15 dakika fırınlayın. Etinız böylece kurumadan içini çekecektir. Etinizin içi, hem istediğiniz gibi hem de daha fazla pişmiş olacak ve aynı zamanda kurumayacaktır.

Hemen Dana T-Bone Steak 500 Gr. siparişi vermek için https://www.etineniyisi.com/dana-t-bone-steak_9 adresinizi ziyaret edebilirsiniz!

Etiketler: t-bone steak, evde et pişirme, evde tbone
Temmuz 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Etin En İyisi, en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek için yasal düzenlemeye uygun çerezler kullanmaktadır.