Et Nasıl Mühürlenir?

Et Nasıl Mühürlenir?

Doğru et mühürlemesi ile çok lezzetli et pişirmenin 3 altın kuralı vardır.

1- Kaliteli, yüksek aromalı ve mermerimsi yağ dokusuna sahip bir et

2-  Döküm tava 
Mühürlemeyi yapmamız için  yüksek ısıya ihtiyacımız var. Bunun için ihtiyacımız olan ekipman döküm tavadır. Çünkü döküm tava yüksek ısılara kadar çıkabilmekte ve çıktığı bu ısıyı uzun süre koruyabilmektedir. Döküm tavanın, etimizi pişirebileceğimiz kıvama gelip gelmediğini ise şöyle anlayabiliriz. Altını yaktığımız tavamız yaklaşık 8-9 dakika sonra kıvama gelmiş olmalıdır.  Test için elimizi tavanın ortasına doğru yaklaştırırız ve 5’e kadar sayarız. 5. saniyede elimiz geri çekecek kadar yanıyorsa tavamız yeteri kadar ısınmış demektir.

3-  Doğru pişirme tekniği
-Dolaptan çıkarılan et direkt olarak kesinlikle pişirilmemelidir. Etin içindeki mikroorganizmaların homojen olarak etin içine dağılabilmesi için oda sıcaklığına gelmesi gerekir.  Bu nedenle etlerimizi pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmesini beklemeliyiz.
-Döküm tavaya eti koymadan önce ayçiçeği, mısırözü yada fındık yağı gibi kızartmada kullanılan yağlardan biri ile bir fırça yardımı ile her iki tarafı iyice yağlanır ve  ardından deniz tuzu ile tuzlanır. Bu yağlama ve tuzlama işleminin sebebi ise pişirme esnasında etimizin dış yüzeyinde bulunan gözeneklerini kapayıp, etin içinde bulunan ve  lezzetini veren sıvıların kaybını önlemektir. Et pişirilirken önce yüksek ateşe atıldığında, aldığı ısıyla yüzeyi mühürlenmiş olur ve bu sayede içindeki  sıvının dışarı kaçması önlenmiş olur.Ayrıca şu unutulmamalıdır ki et pişirilme esnasında ne kadar az çevrilirse o kadar çok lezzetli olur. Et yüksek oranda sıvı barındıran bir yapıya sahiptir. Bıçakla herhangi bir işlem yapılırken de dikkat edilmelidir. Çünkü ete her dokunuşta et sıvı kaybeder. Sıvı kaybı etin tüm özelliğinin yok olmasına sebebiyet verir.  Çünkü ete tadını ve özelliğini veren bu içindeki sıvıda saklıdır.  Etin tüm sahip olduğu lezzet o akan sıvılarla birlikte yok olmaktadır.

Etiketler: mühürleme, et mühürleme, et nasıl mühürlenir
Temmuz 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Etin En İyisi, en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek için yasal düzenlemeye uygun çerezler kullanmaktadır.